ZEO MEDIC DOO

ZEO MEDIC DOO
4.25 zvezdica od 16 glasova

Kontakt

Proizvodnja dijetetskih i kozmetičkih preparata na bazi zeolita

Kroz upoznavanje korisnih svojstva zeolita u medicini, dijetetici i kozmetici, a uz veliko interesovanje i potrebe tržišta za efikasnim preparatima za poboljšanje zdravstvenog stanja ljudi, preduzeće INDUSTRO INŽENJERING d.o.o. otpočinje proizvodnju dijetetskih i kozmetičkih preparata 2013. godine pod nazivom ZEO-MEDIC d.o.o.

ZEO-MEDIC d.o.o. u cilju postizanja garantovanog vrhunskog kvaliteta, uspostavio je saradnju sa Farmaceutskim fakultetom, Medicinskim fakultetom, Vojnomedicinskom akademijom i ostalim visokostručnim ustanovama.

Danas ZEO-MEDIC d.o.o. ima organizovanu proizvodnju dijetetskih i kozmetičkih preparata, kapaciteta preko 20000kg sa tendencijom daljeg povećanja kapaciteta i asortimana.

 

Zašto piti zeolit?

Evidentni su pokazatelji da zeolit ima višestruke koristi na čovekovo zdravlje, kao preventiva modernom životu kojem smo izloženi, i čišćenju čovekovog organizma od virusa, alergena, kao i kancenogenih supstanci. On pozitivno utiče na imuni sistem, energiju i vitalnost i predstavlja veliki potencijal za zdravlje celog organizma.

zeolit_klinoptilolit_mikronizovan_aktiviran

Zeolit potpomaže funkciju imunog sistema, alkalizuje telo i neutralizuje slobodne radikale. Osnovni koncept tretmana sa zeolitom je pozitivan efekat u otklanjanju radioaktivnih, kancerogenih i ostalih štetnih supstanci koje štete organizmu.

 

Detokskacija zeolitom

Osnovni koncept detoksikacije zeolitom je pozitivan efekat u otklanjanju radioaktivnih, kancerogenih i ostalih štetnih supstanci koje štete organizmu.

zeolit_klinoptilolit_mikronizovan_aktiviran_zeo_medic

 • Pomaže u detoksikaciji tela (pomaže u uklanjanju teških metala, pesticida, mikotoksina) što se naročito dobro održava na bolje funkcionisanju nervnog sistema
 • Pomaže u inaktiviranju slobodnih radikala
 • Pomaže u inaktiviranju i transformisanju radioaktivnog cezijuma i stroncijuma
 • Pomaže u održavanju optimalnog nivoa ph krvi između 7,35 i 7,45 što je optimalno za efikasnu odbranu nervnih ćelija i ćelija imunog sistema
 • Pomaže u povećanju stabilnosti imunog sistema
 • Pomaže u razlaganju peska i kamena u bubregu
 • Pomaže kod ublažavanja posledica osteoporoze i reumatskog artritisa
 • Pomaže u neutralisanju alergena iz hrane, pića i okruženja
 • Pomaže u snižavanju šećera u krvi
 • Pomaže u regulisanju nivoa lipida (snižava trigliceride i loš holesterol, a podiže dobar holesterol)
 • Pomaže pri redukciji refluksa želudčane kiseline, regulisanju varenja i probave
 • Pomaže u snižavanju nivoa laktata (bol u mišićima se smanjuje, a pH vrednostkrvi se normalizuje)
 • Pomaže u suzbjanju virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija
 • Pomaže u podizanju nivoa serotonina (hormona sreće)
 • Pomaže u regulisanju ritma spavanja

 

Puder za kožu od zeolita

Puder za kožu od zeolita u pakovanju od 30g pomaže u uklanjanju akni i bubuljica, zatezanju kože i smanjivanju bora, uklanjanju herpesa, regulisanju znojenja i uklanjanju neprijatnih mirisa nogu, smanjivanju otoka i bola kod opekotina i ujeda insekata, zarastanju rana, pri sprečavanju širenja gljivica, bakterija i virusa. 

puder_za_kozu_od_zeolita

Puder za kožu od zeolita nanositi 3-5 puta dnevno na kožu pomoću priloženog sunđera. Nakon 15 do 30 minuta isprati vodom. 

 

Maska za lice od zeolita

Maska za lice od zeolita je pripremljena mešanjem prirodnog zeolita i prirodnog mineralnog blata (peloida) koji sadrži 12 mineralnih sastojaka u specifičnom odnosu sa potvrđenim balneološkim svojstvima. Preporučuje se za sve tipove kože.

Maska za lice od zeolita je izuzetno efikasna i preporučuje se kod:

 • Pojačanog lučenja lojnih i znojnih žlezda
 • Smanjenog turgora i elastičnosti kože
 • Akni i drugih vrsta bubuljica i mitesera

maska_za_lice_od_zeolita

Maska za lice se upotrebljava nanošenjem u tankom sloju na kožu lica, osim sluzokože, očiju i otvorenih rana. Uklanja se lako, vodom nakon 45 minuta.

 

Pasta za zube od zeolita

Pasta za zube od zeolita, ima ukus prirodne mente i žalfije, potpuno prirodno sredstvo za svakodnevno pranje zuba, namenjeno svim kategorijama potrošača.

pasta_za_zube_sa_prirodnim_zeolitom

Pozitivni efekti paste za zube od zeolita odnose se na uklanjanje naslaga na zubima, uklanjanje kamenca, sprečavanje širenja paradentoze, zaustavljanje krvarenja desni i sprečavanje nastajanja gljivičnih i bakterijskih infekcija.

 

Pasta za zube sa zeolitom i xylitolom

Pasta za zube sadrži zeolit, xylitol, ekstrakt hamamelisa, etarska ulja eukaliptusa i cimeta. Ne sadrži fluoride, veštačke boje, arome i penušavce.

pasta_za_zube_sa_prirodnim_zeolitom_i_xylitolom

Mogu je koristiti i dijabetičari jer sadrži xylitol. Uklanja naslage sa zuba (plak, kamenac) i povećava njihov sjaj, sprečava širenje paradontoze i pojavu gingivitisa, zaustavlja krvarenje desni, sprečava nastajanje gljivičnih i bakterijskih infekcija, osvežava dah.


Krema za lice od zeolita

Krema za lice od zeolita sadrži prirodni zeolit, bademovo i maslonovo ulje, pantenol i vitamin E.

Krema za lice od zeolita je namenjena dnevnoj nezi svih tipova kože. Koža je trenutno upija. Odlično hidrira i zateže kožu.

krema_za_lice_od_zeolita

Sadrži zeolit koji je odličan antioksidans i detoksikator, pa se posebno preporučuje za negu kože osoba izloženih visokim koncentracijama toksičnih materija.

 

Zeolit za baštu

Pre sađenja biljaka, na zemljište se pospe određena količina zeolita za baštu (minimum 100kg na 1ar) i pomeša se sa zemljom. Ako su biljke već posađene iskopa se kanal ukrug oko biljke a zeolit za baštu se pospe što bliže biljci.

 • Zeolit za potrebe gajenja biljaka granulacije od 0,3-1mm, 1-3mm, 0,3-3mm i od 3-5mm 
 • Zeolit u prahu do 20microna 
 • Zeolit u granulama

 

Zeolit za drveće

Zeolit za drveće povećava adsorbcionu sposobnost lakih, peščanih, busenasto neplodnih i suvih šumskih zemljišta. U iskopanu rupu sipa se do 1kg zeolita za drveće, stavi se drvo i vrati iskopana zemlja.

 

Zeolit za zaštitu biljaka

1kg zeolita za zaštitu biljaka, namenjen za prskanje preko lista se pomeša sa 20l vode i prska se cela biljka pomoću prskalice. Prskanje se može ponoviti nekoliko puta tokom godine.

 • Zeolit za potrebe prskanja biljaka granulacije do 20microna

Mapa