VATROSTALNA AD PODGORICA

VATROSTALNA AD PODGORICA
5 zvezdica od 4 glasova

Kontakt

Izgradnja i remont toplotnih postrojenja

Vatrostalna ad Podgorica je specijalizovano preduzeće čija je djelatnost projektovanje, izgradnja i remont toplotnih postrojenja (uključujući kompletan inženjering) u crnoj i obojenoj metalurgiji, energetici, metalopreradi i drugim baznim granama industrije. 

Preduzeće je samostalni pravni subjekt, nastalo iz  RO Vatrostalna  Zenica transformacijom 1989. godine iz OOUR u društveno preduzeće. 
U dosadašnjem radu preduzeće je uglavnom bilo angažovano na tržištu Crne Gore, a po potrebi i na tržištima Srbije i drugih ex YU republika, kao i u zajedničkim nastupima sa Ro Vatrostalna Zenica u inostranstvu (Njemačka , Švedska, Francuska, Irak, Kuvajt i dr.).

Raspadom SFRJ raspao se i sistem Vatrostalne pa je početkom 1990. godine formirano posebno preduzeće, a nakon toga u skladu sa Zakonom o svojinskoj i upravljačkoj transformaciji u Akcionarsko društvo modelom prodaje akcija pod povlašćenim uslovima i dodijelom besplatnih dionica.

Preduzeće je i pored opšte poznatih teških uslova privređivanja uspjelo da očuva svoj subjektivitet, dostigne renome i tržište. U dosadašnjem radu preduzeće je uz maksimalno zalaganje svih zaposlenih uspijevalo da završi sve ugovorene poslove u roku i kvalitetu prema zahtijevima investitora. Trenutno zapošljavamo 87 radnika.

 

Projektovanje i izgradnja

projektovanje_i_izgradnja_peci_tornjeva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Današnji nivo organizovanosti Vatrostalne sa postojećim materijalnim i kadrovskim potencijalom, i sa nivoom tehničke opremljenosti, ukazuje na činjenicu, da su u okviru rada i poslovanja Vatrostalne, u tehnološkom i ekonomskom pogledu zaokružene sljedeće osnovne djelatnosti projektovanje i izgradnju:  

  • Industrijskih dimnjaka
  • Rashladnih tornjeva za vodu
  • Vodotornjeva i TV tornjeva
  • Silosa i ostalih objekata armiranobetonskih i ljuskastih konstrukcija


 

Remont industrijskih peći

remont_industrijskih_peci

Vatrostalna ad se takođe vrši projektovanje, izgradnju, remont industrijskih peći i ostalih toplotehničkih agregata.

 

Procesne peći za petrohemiju

Vatrostalna ad vrši projektovanje, izgradnju, remont, vatrostalni ozid i kompletne radove kiselo-otporne zaštite i izolacije procesnih peći i toplo-tehničkih agregata za bazičnu petrohemiju i industriju prerade nafte, rafinerije nafte.

industrijski_dimnjaciindustrijske_peci

 

Poslovni partneri

Vatrostalna je u svom dugogodišnjem poslovanju okupila impozantan broj poslovnih partnera koji su umijeli da cijene tačnost i stručnost kolektiva Vatrostalne. Veliki broj radova po zemljama zapadne Evrope i Srednjeg Istoka potvrda su kvaliteta.

 

vodotornjevirashladni_toranjtv_toranj

 

Kontakt

Tel: +382 20 238 311
Tel: +382 20 238 313
Fax: +382 20 238 313


www.vatrostalnapodgorica.com
vatrostalna@t-com.me


Predsednik odbora direktora
G-din Danilo Vujošević

Mapa