EKO HEMIJA DOO

EKO HEMIJA DOO
5 zvezdica od 1 glasova

Kontakt

Sredstva za industrijsko čišćenje

Eko hemija d.o.o. je osnovana 2008. godine sa sjedištem u Brodu, Republika Srpska i prvenstveno se bavi zastupanjem i distribucijom sredstava za industrijsko čišćenje stranih kompanija iz EU. 

Generalni je zastupnik i distributer renomiranih italijanskih kompanija Vestal Chimica Italiana srl, Trieste, Muggia, OXYGEN Divisione della ORPC, Trezzo, Adda, Milano i distributer Njemačke kompanije ESV GmbH, Blankenrath.

U svom program nudi sredstva za pranje i dezinfekciju u:

 • Prehrambenoj industriji
 • Veterini
 • Medicini
 • Teškoj industriji
 • Toplanama
 • Energanama
 • Komunalnim preduzećima 
 • Ekologiji
 • Ratarstvu
 • Akvakulturi

Eko hemija doo Srpski Brod In cooperation with nature

 

In cooperation with nature

Svi proizvodi odgovaraju visokim standardima EU, posjeduju sertifikate (Safety data Sheet – bezbjednosno tehničke listove) da su namjenjena za prehrambenu industriju, analize sa VMA i registracije od strane Ministarstva za  Zaštitu Zdravlja Republike Srpske.

sredstva_za_ciscenje_i_dezinfekciju
 

Upotreba proizvoda

 • Mlječna industrija
 • Mesna industrija
 • Konditorska industrija
 • Proizvodnja alkoholnih i bezalkoholnih pića
 • Medicina, hotelijerstvo, sportsko rehabilitacioni centri
 • Naftna industrija
 • Transportna sredstva
 • Stočarstvo
 • Ratarstvo
 • Aquaculture

 

Sredstvo za odmašćivanje

Sredstvo za odmašćivanje Double Barrel je alkalni odmašćivač za jake masnoće. Efikasan je na visokim temparaturama. U sebi sadrži omekšivač za tvrdu vodu.

Koristi se u mlječnoj i konditorskoj industriji, za odmašćivanje radnih površina, mesarske opreme i pušnice u mesnoj industriji, proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih pića.

double_barrel

Takođe se koristi kao antikorozivno sredstvo za odmašćivanje jakih masnoća u radionicama, mašina, opreme, motora, masnoća od hidrauličkih ulja.

Sa ugrađenim inhibitorom Double Barrel može da odmasti a da ne ošteti opremu. Koristi se u toploj i hladnoj vodi, ručnim i mašinskim putem. Biorazgradiv je i poželjno ga je sipati u odvodne slivnike jer ima funkciju razgradnje. Koristi se za površine koje podnose tretiranje vodom.

 

Sredstvo za pranje

Sredstvo za pranje Vesta Brite je koncentrovano kiselo sredstvo za pranje kompletne opreme, podnih i zidnih pločica. Uklanja proteinske ostatke masnoće i naslage kamenca.

Koristi se ručno i mašinski putem pjenomata za mlječnu, mesnu, konditorsku industriju, u proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih pića, ugostiteljstvu, hotelijertvu, zdravstvenim, sportskim i rehabilitacionim centrima.

 

Sredstvo za čišćenje opreme

Praškasto sredstvo za čišćenje opreme, Super Skleen koriti se za čišćenje opreme, tj. unutrašnjih sistema – CIP sistema u mlječnoj industriji, opreme i štapova u mesnoj industriji, za odmašćivanje traka u proizvodnji pereca, štapića, čipsa, plehova u konditorskoj industriji.

U proizvodnji alkoholnih i bezalkoholih pića koristi se za čišćenje unutrašnjih sistema i pranje flaša. U ugostiteljstvu se koristi za odmašćivanje peći, plehova, rerni, ringli, roštilja.

 

Sredstvo za dezinfekciju

Sredstvo za dezinfekciju New Environ uništava širok spektar bakterija, mikroorganizme, gljivice. Djeluje u tvrdoj vodi, biorazgradiv je i efikasan za uklanjanje neprijatnih mirisa.

New Environ je koncentrovano sredstvo za generalnu dezinfekciju prostora, opreme, podnih i zidnih pločica, dezobarijera, slivnika mlječnoj, mesnoj, konditorskoj industriji, proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih pića, ugostitljstvu, hotelijertvu, zdravstvenim, sportskim i rehabilitacionim centrima.

Takođe se koristi za dezinfekciju transportnih sredstava, cisterni, vagona, brodova, motora. 

sredstvo_za_ciscenje_i_dezinfekciju_farmi

Posebno se koristi za dezinfekciju farmi jer efikasno uništava mirise amonijaka pa je pogodan za dezinfekciju dezobarijera, hranilica, prasilišta, a može se mešati sa krečom prilikom farbanja zidova samog objekta.

 

Sredstvo za pranje i dezinfekciju ruku

Sredstvo za pranje i dezinfekciju ruku Septisol je koncentrovano sredstvo za pranje i dezinfekciju ruku radnika. 

sredstvo_za_dezinfekciju_ruku

Može se koristiti za višestruko pranje ruku bez iritacija, crvenila i svraba kože.


Sredstvo za čišćenje i dezinfekciju

Sredstvo za čišćenje i dezinfekciju L.P.H. je koncentrovano sredstvo za čišćenje i dezinfekciju podnih površina, odvodnih slivnika, razgradnju  zaostalih masnoća u cijevima. Uklanja zaostale neprijatne mirise.

 

Sredstvo za skidanje kamenca

Ty Ion R 40 je koncentrovano sredstvo za skidanje naslaga kamenca i održavanje CIP sistema, velikih bojlera, opreme i atmosa, pasterizatora, mašina za pranje posuđa, kafe aparatima.

Na farmama se koristi za skidanje naslaga kamenca i naslaga od vitamina i antibiotika u cijevima kod tova pilića.

 

Sredstvo za tretman vode

Sredstvo za tretman vode Vesta Agri je bakterijsko enzimsko jedinjenje za pokretanje procesa mikrobiološke razgradnje organske materije.

To je mješavina katalitičkih termostabilnih enzima ujedinjenih sa saprofitskim bakterijama za brzu razgradnju i fermentaciju.

Koristi se za čišćenje slivnika i tretman otpadnih voda.   


Sredstvo za uklanjanje kiselina

Sorbin Type III R je vezivno sredstvo za uklanjanje kiselina, osnovnih i alkalnih materija (lužina), zapaljivih, vodenih i polarnih tečnosti.

sorbin

Sorbin je jedinstveni upijajući materijal za uklanjanje ulja,  goriva i lubrikanata, zapaljivih, eksplozivnih, toksičnih, hemijski aktivnih supstanci (kiselina, alkala) i ostalih zagađujućih materija na čvrstim površinama.


Katalizator sagorijevanja

Katalizator sagorijevanja F.O.E. 32 povećava efikasnost sagorevanja, smanjuje na minimum naslage ugljenika, a čini vrhove žižka čistim što povećava efikasnost sagorijevanja.

 

Sredstvo za uklanjanje ulja

Sredstvo za uklanjanje ulja ili upijač ulja Quel Kleen 1500 je uljno vezivno sredstvo zasnovano na recikliranoj poluiretanskoj pjeni za ulice i druge oblasti u saobraćaju. Prisustvo vode neznatno smanjuje njegov kapacitet upijanja, tako da kiša i vlažni uslovi ne utiču na njegove perfomanse a štetne materije se upijaju u sekundi.

 

Mikrobiološki kompleks za poljoprivredu

Mikrobiološki kompleks Bioaktiv je mješavina prirodnih nepatogenih mikroorganizama i gljivica koji se koriste u poljoprivredi.

bioaktiv

Ovaj biološki revitalizator zemljišta baziran je na prirodnim mikroorganizmima koji se dodaju zemljištu ili supstratima da bi pospješili transformaciju organske supstance u humusu.

Mapa